A kutya orra elárulja beteg e vagy mégsem?

Nem, a kutya orra nem árulja el, hogy beteg e. Ez az egyik legelterjedtebb tévhitt amit hallani szoktunk a gazdiktól és semmi alapja nincs.
Hallottam már gazditól olyat, hogy 3 napja nem eszik a kutya, de nem hoztuk le előbb, mert még nedves az orra. ( Hoooogy mii? Ez nem fér a fejembe.)

Az igazság az, hogy annak, hogy a kutya orra nedves vagy száraz vagy hideg vagy meleg nincs számunkra információ tartalma.
Aminek viszont van az az, ha levert, vagy szokatlanul nyugtalan, sokat iszik, vagy nem iszik, nem eszik, hány, hasmenése van, nincs széklete, rendellenes színű a széklete vagy a vizelete, nyálzik, hány, öklendezik, köhög, nyeldekel, csámcsog, imbolyog, elesik, szokatlanul agresszív, púposít, óvatosan mozog, nem akar felugrani, leugrani, futni, fél stb. Bármilyen szokatlan viselkedést tapasztalunk az jelentheti azt, hogy beteg. Ha bizonytalanok vagyunk benne, hogy amit tapasztalunk az normális e hívjuk fel az állatorvost vagy vigyük le kedvencünket. Orvos azért még nem haragudott, mert kérdezünk vagy mert aggódunk négylábú családtagjainkért.

Ne vizsgálgassuk az orrát, ha rosszul van vigyük rögtön orvoshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s