Alaszkai Malamut

Az Alaszkai Malamut, mint nevéből is látható egy eszkimó kutya. Az Aranylázig nem is adtak el Malamutot a fehér embereknek mivel akkora értéket képviselt az eszkimó törzsek számára. A Malamutok a szánhúzás mellett vadász kutyaként is funkcionáltak így szó szerint gazdáik élete múlthatott azon, hogy ezeket a kutyákat jól tartsák. 

Ember szerető, önfejű szépség

A szélsőséges körülmények és az egymásra utaltság e két faj között nagyon szoros kötődést eredményezett. A Malamut  ezért hát nagyon erősen kötődik a gazdáihoz, szívesen lakik a lakásban, hogy közel tudja családját, de óriási mozgásigényét minden nap ki kell elégíteni. Naponta több óra sétát igényel. Nem egy könnyű esett, nem ajánlott első kutya. Ez a fajta hihetetlenül intelligens, de kimondottan önálló. Szánhúzóként képesnek kellett lennie önálló döntés hozatalra, esetleg a gazda felül bírálására. Nem hódol be könnyen az embernek. Sosem agresszív az emberrel, főleg nem a családjával, de ha nem fogadja el falkavezérként a gazdáját akkor egyszerűen nem fog rá hallgatni. A gazda mehet jobbra, ő megy balra és majd otthon találkoznak. 

Az Alaszkai Malamut megjelenése

Termetre a legnagyobb a szánhúzók között. Testsúlya 33-48 kg. Szőrzete két rétegű, kitűnően hőszigetel. Színe szürke, fekete-fehér. Jellegzetes mintával az orron és az arcon. Hasa, lábai mindig fehérek. Szeme mandula vágású. Fülei oldalt ülök, felfelé állók, háromszögletűek. Farka lazán a hátára kanyarodik. Lábai izmosak, egyenesek. Nyaka enyhén ívelt, izmos. 

Jó, ha tudod, ha Malamutot szeretnél

Házőrzésre alkalmatlan, nem érdekli ki megy be a kertbe. Séta nélkül unatkozni fog, rombolni és szökni. Nagyon magasra tud ugrani, ha mennie kell, menni fog. Nagy ásó bajnok. Nagyon szeret játszani. Játék közben ugrál, két lábra áll, morog, ami egy kívül álló számára agressziónak tűnhet, de még véletlenül sem az. Jobban szeret verekedni játékból, mint kergetőzni, de nagyon ügyel, hogy ne okozzon fájdalmat. Kutyákkal kimondottan domináns, megfelelő nevelès hiányában hajlamos az agresszióra. Határozott, tapasztalt gazdának ajánlott akinek hasonlóan magas a mozgás igénye, mint ennek a kutyának. Idejében szocializálni kell. Sosem ugat, csak üvölt mint egy farkas, gyönyörű hangja van. Nagyon magas a fájdalom küszöbe. Nagyon okos. Hihetetlenül hűséges.  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s